Zeevishandel Huub den Bels

Geschiedenis

“De Historie”

doc01

Een schuldbekentenis;

Het hier bovenstaande document is het begin van de overname van vishandel Den Bels.

 

Hoe het kwam?

Er was een Belg die verkering kreeg met een meid uit Tegelen. Na jaren verkering te hebben gehad begonnen zij een viswinkel en een groenten winkel in deze Limburgse plaats.

De heer Rutten, toen nog werkzaam op de modelmakerij industria te Tegelen, kon deze viswinkel over nemen. Toentertijd had hij verkering met mevrouw J.Peters, wonende te Venlo en zag het ook zitten deze zaak over te nemen. Na diverse gesprekken besloten ze de stoute schoenen aan te trekken en begonnen voor hun eigen, maar de heer Rutten bleef wel werkzaam bij modelmakerij Industria.

Doordat hij met zijn baas zijn werkzaamheden in overleg kon plegen kon hij zo samen met zijn geliefde de viszaak runnen. Na wat wat geld te hebben verdiend begon hij met venten, eerst langs de deur en later kwam er een opbouwkraam. Deze was toen voor het eerst op kermissen te vinden.

In 1970 kreeg hij de eerste echte verkoopwagen, in die tijd was dit een van de mooiste verkoopwagen.

De toon was gezet zo kwam er in 1974 een 2e wagen bij.

 Het kon niet uitblijven dus in 1978 de 3e verkoop wagen.

In 1982 kwamen wij met onze 4e wagen die in die tijd bekend stond als de modernste vis verkoopwagen van onze regio. Doordat in 1986 het ongeluk ons trof en er een grote brand woede in ons bedrijf,  brandde het tot de grond toe af. Na 8 maanden een geheel nieuw bedrijf te hebben opgezet door de heer L.H. J. Rutten gingen we  verder met de verkoop. Na het overlijden van de heer Rutten senior op 16 augustus 1986 werd de scepter  gezwaaid door Mevrouw Rutten Peters.

In 1996 nam Huub de zaak geheel over. Omdat Huub verder wilde in de kermiswereld en ook evenementen wilde doen werd de het bedrijf hierin aangepast.

Om een bedrijf bloeiend te houden moet je investeren, dus besloot Huub een grote investering te doen

Dat zelfde jaar bouwde Huub  zijn eerste grote verkoopkraam welke door de Burgemeester van Venray op de kermis feestelijk werd geopend. Dat smaakt naar meer dus werd in 2001 de 2e grote verkoopkraam gebouwd, ook deze werd in Venray officieel geopend.

Beide vis verkoopwagens zijn volgens de laatste normen gebouwd en voldoen aan alle HACCP normen, en staan bekend om hun fraaie inrichting, verlichting en frisse uitstraling.

Tevens doen wij ook evenementen met onze visverkoopwagens.

Scroll Up